Raie maailmameistrivõistlused toimusid tänavu juba 27. korda, esmakordselt peeti neid Eestis. Eestit esindasid Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Anto Laas ja Mik Hansen. Nende tehniline abimees oli Einar Must, võistkonda juhtis ja kogu maailmameistrivõistluste korralduskomitee esimees oli Ulvar Kaubi riigimetsa majandamise keskusest (RMK). Meeskondlikult saavutasid eestlased esikoha, individuaalarvestuses tulid nii Andres Olesk kui ka Mik Hansen (juunioride klassis) teiseks.

Raie maailmameistrivõistlused toimusid 16.-19. augustini Lõuna-Eestis riigimetsa majandamise keskuse Erastvere metskonnas ning Otepääl Tehvandi staadionil. Kokku võistles 106 võistlejat 27 riigist. Võisteldi viiel alal: puu langetamine, saeketi vahetamine aja peale, täpsussaagimine, palgi kombineeritud järkamine (tükeldamine) ja puu laasimine. Eesti-poolseteks korraldajateks olid Eesti metsaselts, RMK, OÜ Husqvarna Eesti ja AS Stora Enso Mets.

Võistlusi korraldatakse 1970. aastast. Eesti esindajad osalevad maailmameistrivõistlustel 1995. aastast, aasta-aastalt on tulemused paranenud. Kuni selle aastani oli parim saavutus Taavi Ehrpaisil, kui ta sai eelmistel maailmameistrivõistlustel Itaalias seenioride klassis 4. koha.

Tänavu toimusid raievõistlused esimest korda rahvusvahelise raievõistluste assotsiatsiooni (IALC) egiidi all. Eesti andis võistluste korraldamise teatepulga edasi Belgiale, kus toimuvad järgmised maailmameistrivõistlused.