Rail Baltic on Euroopa Komisjoni jaoks üks olulisemaid transpordiprojekte. Seega on kindel, et see raudtee tuleb, sellest rahast ilmajäämiseks peaksime endal sisuliselt taskud kinni õmblema?

Loomulikult on Euroopa valmis raha andma. Nüüd peab olema keegi valmis selle raha vastu võtma. Siin on tähtis, et kolm Balti riiki tulevad Euroopa Komisjoni ühise taotluse ja nägemusega, mis etapis milliseid lõike tehakse jne. Komisjonil peab olema kindlus, et raha antakse millegi jaoks, mis kunagi tehtud saab. Viimase aasta tugev sõnum komisjonilt on olnud, et esimeses taotlusvoorus on vaja lauale korralikku projekti, kus on sisu, et oleks näha, mis on plaan pikas perspektiivis ja kuidas rahastada projekti ka teistest allikatest. Projekt on ikkagi kasutoov ja kui see hakkab mingil ajal ka midagi teenima, peab ehituses olema ka raudtee-ettevõtte enda panus, mis Rail Balticu puhul võiks tähendada kas siis ühisettevõtte laenu või ka riiklikku laenu.

Loe edasi, kui tähtsaks peab Euroopa Komisjon Rail Balticu projekti ja kui jõuliselt soovitakse Euroopa idanurka investeerida.