"Kui 2007 aasta suvest pandi kaitsepolitseile Vabariigi Valitsuse poolt ülesandeks tegeleda korruptsiooni uurimisega kuues suuremas omavalitsuses, siis me hakkasime loomulikult seda ülesannet täitma," selgitas Aeg asjaolu, et viies neist omavalitsustest on praegu võimul Keskerakond. See loob kaitsepolitsei juhi hinnangul vildaka pildi, nagu tegeleks kaitsepolitsei Keskerakonnaga.

"Me ei tegele Keskerakonnaga, vaid korruptsiooni uurimisega kuues Eesti suuremas omavalitsuses," kinnitas Aeg, kelle sõnul jagati menetluskoormus politsei ja kaitsepolitsei vahel just selliselt, et kuus suuremat omavalitsust läks kaitsepolitsei alluvusse, ülejäänutega tegeleb politsei.

Aeg ütles Elmar Sepa ja Ivo Parbuse pistisekahtlustust kommenteerides, et tegemist on aeganõudvade ja pikaajaliste menetlustega, kuna korruptsioon on selgelt latentne peitkuritegevus.

"Korruptsioonis ei ole ju esmapilgul vaadates kannatanuid, mõlemad osalejad on võitjad," selgitas Aeg.

"Kannatanu pool jääb sellises kuriteos hämaramaks - kannatanu on üldsus, maksumaksja, aus konkurents," ütles kaitsepolitsei peadirektor, kes loodab siiski, et uurimine saab juba kevadel lõpule jõuda ning seejärel on prokuratuuri ülesanne süüdistusakt kohtusse saata.