Matti Jõe saab teenetemärgi mitmekülgse panuse eest linna arengusse. Tema on linna ajalukku läinud "Tarva-linnapeana", ta oli nii linnapea kui ka hiljem abilinnapeana kesklinna tänase arengu hälli juures, teatas Rakvere linnavalitsus.
Jõe oli üks teatriklubi hingi, hiljem aga pani õla alla Rakvere Vanalinna Seltsile. Palju on ta jõudnud teha linnavoliniku ja kinnisvaraarendaja rollis.
Sel aastal tähistab ta oma 60. juubelit.

Andres Lillebergile teenetemärgi toonud elutöö on omakapitalile toetuv firma, mis tänaseks on suurettevõtteks kasvanud. Nurga Äri arenes sümpaatseks, omanäoliseks Nurgaks Rakvere linnaruumis, kus võib end hästi tunda nii kaubandusretkel kui ka lihtsalt aega veetes.

Andres Alamets saab teenetemärgi hindamatu panuse eest kohalikku ettevõtlusse, ehitades üles AS-i Rakvere Metsamajand ning hoides seda töös. Aktiivsust on ta näidanud ka tööväliselt, eelkõige Rakvere spordielu edendaja ja toetajana.

Katrin Tuttelbergil täitus 1. novembril 25 tööaastat Rakvere Haigla laboris, kus ta töötab laborijuhatajana.
Nagu tema kolleegid kinnitavad, algas tema tulekuga labori kiire areng. Just Rakvere Haigla labor oli Eestis esimene, kus võeti kasutusele vaakumkatsutid, ilma milleta ei kujutaks tänapäeval keegi verevõtmist ettegi.
Rakvere Haigla labor oli ka üks esimestest meditsiinilistest laboritest, mis sai tunnustatud Eesti Akrediteerimiskeskuse poolt.
Katrin Tuttelbergi südameasjaks on ka kolleegide teadmiste eest hoolitsemine – labori teatmik on tema sisustada.

Üllar Saaremäe teenetemärk on tõsise panuse eest Rakvere kui teatri- ja sündmustelinna kultuuriellu.
Teatri peanäitejuhi kümmekonna aasta jooksul tõi ta saali publikut täis, maksmata sealjuures lõivu kunstilisele tasemele. Kõige selle kõrval tegeles ta prominentsete harrastusnäitlejatega Rakvere Teatriklubist ning lavastas nendega vägagi tõsiseid tükke. Just tema ideesähvatusest sündis punk laulupidu.
"Pärast möödunud aastat igatahes võiks lausa öelda, et Rakveret teatakse linnana, kus elab ja tegutseb Üllar Saaremäe," märkis linnapea Andres Jaadla oma juhtkirjas linna ajalehes "Rakvere Sõnumid".

Rakvere Kroonimärgid antakse üle traditsioonilisel Eesti Vabariigi aastapäeva eelsel volikogu esimehe ja linnapea vastuvõtul 22. veebruaril AQVA-s.