"Mulle tundus algul, et see oligi kokkumäng. Võib-olla see oligi nii alguses mõeldud ja Savisaare jüngritele Ratase poolt maha müüdud. Mingil hetkel tundub aga, et see asi läks neil käest ära ja hakkas oma elu elama," ütles Randpere Delfile.

"Millega muidu seletada Savisaare ja tema taustalauljate viimaste nädalate väga närvilist tõmblemist," küsis ta ja tõi näiteks Keskerakonna peakontori poolt Ratast kritiseeriva Kesknädala numbri erakonna liikmetele saatmise.

"Kusjuures kõige tõsisemad etteheited on, et Ratas, kuriloom, järab sama kätt, mis teda kogu elu on toitnud ja ilma milleta Ratas poleks mitte keegi. Teiseks heidetakse Ratasele ette, et ta on oma jamadega võtnud Savisaarelt kogu aja, mille see muidu oleks pühendanud Tarandi promomisele," rääkis Randpere.

Randpere sõnul ei lase Jüri Ratase ebalev esinemine Ratase kandideerimist Savisaare vastu täiesti tõsiselt võimuvõitluseks pidada. "Vana sortsi poolkõva mõõk ei võta - see on ammu teada rahvatarkus. Kui Ratas ikka tahab tõesti erakonna juhiks saada, siis peaks ta selja sirgu ajama ja otse välja ütlema, mida ta arvab Savisaare juhtimisstiilist ja viimase aja sigadustest. Alustada võiks näiteks hinnangu andmisest Venemaalt raha nuiamise osas."