Arutatakse teisi kandidaate

Raplas on võimul kokku kolmest fraktsioonist koosnev koalitsioon, kellel on lausa 23 kohta 25-st. Neist enamiku moodustab Reformierakond, kellel on 13 kohta. Kohaliku piirkonnaorganisatsiooni sisemiste vastuolude tõttu tagandati senine vallavanem Alar Mutli, kes nüüd naasis volikogu liikmeks.

„Ma ei usu, et ühelgi koalitsioonipartneril või volikogu liikmetel on otseselt etteheiteid Henri Arrasele,” ütles volikogu esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Erlend Tammenurm. „Ta esines väga julgelt ja minu jaoks oli uskumatu, et ta oli nii enesekindel ja valmis tegema kõik selleks, et hüpata vette kohas, mida ta ei tunnegi.”

Tammenurme sõnul oli ilmselt Arrase kandidatuuri läbikukkumise põhjuseks meetod, kuidas Reformierakond selle esitas. „Kohalikus ajakirjanduses ilmus lihtsalt, et kuna Reformierakonna Rapla organisatsioon ei ole võimeline, siis Kalle Palling ütles, et tema toob (uue kandidaadi) Tallinnast,” selgitas ta. See tekitas aga Rapla valla elanikes tugeva negatiivse eelarvamuse.

Rapla vallavanema kandidaat Henri Arras soovitas kommentaare küsida volikogu käest. „Mina olen lihtsalt see, kelle käest Kalle Palling küsis, kas ma kaaluksin Rapla vallavanemaks hakkamist ja mina ütlesin jah, mulle see mõte meeldib,” selgitas ta.

Nii volikogu esimees Erlend Tammenurm kui ka Reformierakonna teise koalitsioonipartneri, Keskerakonna liige Jüri Võigemast kinitasid, et koalitsioon pole veel lõhki läinud ja eile õhtul arutati ka nende esitatud kandidaate.