"Ma usun, et Priit Toobal ise ka kahetseb seda, et ta sellise apsu peasekretärina on läbi lasknud. Peasekretäri ülesanne on juhtida organisatsiooni, hoida seda koos, mitte seda lõhkuda," ütles Ratas Delfile.

Ratas ütles, et järgmises Kesknädalas saab lugeda artiklit, kus on toodud ära tema seisukohad.

"Ma täna pigem tunnustan neid piirkondasid ja osakondasid, kes on palunud erinevaid kandidaate oma üritustele ja mul on päris palju olnud kohtumisi, on veel ees kohtumisi üle Eesti meie erakonna liikmetega. Ma hindan seda palju rohkem, et erakonnas sees ollakse aktiivsed ja soovitakse teada, mis on erineva kahe kandidaadi seisukohad Keskerakonna tuleviku osas. See, kuidas peakontor töötab, sellest mina end morjendada ei lase," ütles Ratas.

Ratas tunnistas, et piirkondade puhul võib matemaatiliselt välja lugeda kindla toetuse Edgar Savisaarele, kuid rõhutas, et iga delegaat teeb selle otsuse kongressil sedelit täites ise. "Seda ei saa kellegile ette kirjutada. Seda on ka väga raske ette ennustada," sõnas Ratas.

Eelmise kolmapäeva Kesknädala esilugu oli "Toobal: Ratas Keskerakonna juhina kindlustaks Ansipi ja Ilvese võimu." Seal räägib Toobal, miks erakonna esimeheks pürgiv Jüri Ratas on Keskerakonna esimehe kohale vale valik. Selle lehenumbri said pea kõik erakonna liikmed ning lehe tiraaž suurenes umbes poole võrra.

Tavapäraselt 57 senti maksva lugemise maksis liikmetele kinni erakonna peakontor. Keskerakond ei soovi Kesknädala Jüri Ratast kritiseeriva numbri erakonnakaaslastele kinni maksnud ärimeeste nimesid avaldada enne oktoobrit, mil avaldatakse erakonnale annetajate kolmanda kvartali aruanne.