Ligi kuue miljoni kroonise eelarvega nelja päeva pikkune üritus peaks ratsaliidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul olema Eestis üks suuremaid sisetingimustes korraldatud spordivõistlusi üldse. „Tänases majandusolukorras pole spordialaliitudel lihtne toetajaid leida, pigem katsutakse kulusid hajutada või üritusi ära jätta,” rääkis Nõmmoja. 

Nõmmoja kinnitas, et see otsus lähtub puhtalt majanduslikest kaalutlustest. „Meile on tähtis säilitada organisatsioon ja teha ära olulisemad võistlused – seda oleme ka suutnud.” 

Tuleva aasta 18.–21. märtsini Tallinnas aset leidval ratsavõistlusel osalevad Kesk-Euroopa liiga parimad ratsasportlased. Liiga finaali parimad pääsevad edasi suurde maailmakarika finaali, mis leiab aset aprillikuus Šveitsis. „Meile on selline võistlus suur väljakutse – sellist võistlust pole me kunagi varem korraldanud, ka sportlikult tasemelt saab see olema oluliselt kõrgem kui muud siin peetud võistlused,” märkis Nõmmoja.

Kuue miljoni suurusest eelarvest kaks miljonit moodustab rahvusvahelise alaliidu poolt kindlaks määratud suurusega auhinnafond.