Kapslitesse lisatud sildenafiili analoogide kõige tõsisemad kõrvaltoimed on järsk vererõhu langus, nägemishäired, südameatakk ja äkksurm, teatas ravimiamet.

Risk nende kõrvaltoimete tekkeks on suurem, kui samal ajal kasutatakse ka teatud stenokardiaravimeid – nitraate. "Sildenafiili ei tohi nende tõsiste kõrvaltoimete riski tõttu kasutada mehed, kellel on varem esinenud südamelihase- või ajuinfarkt," seisis ravimiameti pöördumises.

ManUp’is sisalduvatel sildenafiili analoogidel (methisosildenafiilil ja thiosildenafiilil) on sildenafiiliga sarnane toime. Sildenafiili analooge ei ole põhjalikult uuritud, mistõttu ei ole täpselt teada, kui tugevat toimet nad omavad. Vähesed uuringud näitavad, et erinevatel analoogidel on sildenafiiliga sarnane toimetugevus, mõnel isegi tugevam, seega on ka kõrvaltoimete risk suurem.

Esialgu puudub ravimiametil kindel info ebaseaduslikult lisatud ainete koguste kohta – need võivad toote erinevate partiide osas suurel määral erineda.

Kõigil, kes kasutavad ManUpi, soovitab ravimiamet tungivalt see kohe lõpetada ning võtta ühendust arstiga, kui tekib järsk valu rinnus.