Kell 10 algab uue kloostri seminariruumis konverents teemal “Birgittiinide kodust Pirita asumiks”.

Kell 12 ütlevad kloostripäeva avasõnad Pirita linnaosa vanem Ülle Rajasalu ning Pirita kloostri vaimulik isa Vello Salo.

Pärast seda avatakse laat, kus saab imetleda ja soetada nii eestimaist kui ka Petlemmast pärit käsitööd. Teiste kaupmeeste hulgas esitlevad ukrainlased kuulsaid värvitud mune ning õpetavad värvimist ka huvilistele. Oma käsitööletiga on väljas ka Birgitta õeskond.

Kloostrivaremete ristikäigu munkade poolel on välja pandud palvepärg tekstiilil ja nunnade poolel Anatoli Litjuki Eesti Punase raamatu põhjal loodud ikoonid.

Kloostripäeval astuvad üles Olde Hansa muusikud, lastele esineb Nukuteater etendusega “Karjapoiss on kuningas” ning kirikuruumis võtavad mõõtu mälumängurid.

Peale selle esinevad tsirkuseartistid, näha saab ehedat rahvatantsu nii aseritelt kui ka ukrainlastelt ning jälgida india tantsu eesti laste esituses. Kell 17 algab õhtupalvus ehk vesper kirikuruumis.

Pärast palvust algab Raimond Valgre laulude tund Katrin Karisma ja Tõnu Kilgase esituses.

Kloostripäeva lõpetab Jens Johanseni ja Erling Kullbergi rokk-oratoorium “Naerusuine vabadus”, mida esitab Tartu jazzkoor HaleBopp Singers Lauri Breede dirigeerimisel.

Raepress