„Valitsus tegutseb edasi vähemusvalitsusena, et minna võimalikult kiiresti edasi valitsussektori eelarvepositsiooni parandamisega,“ ütles peaminister Andrus Ansip Päevaleht Online’ile.

Ta lisas, et koostööd tehakse nii Rahvaliidu kui ka rohelistega.

„Rahvaliit on demokraatlik erakond ja nende otsust tuleb austada. Kuid ma siiski loodan, et nad on jätkuvalt koostööks avatud ja valmis Parlamendis toetama vähemusvalitsuse raskeid otsuseid riigi finantsstabiilsuse säilitamiseks,“ kommenteeris Ansip Rahvaliidu otsust katkestada koalitsiooniläbirääkimised.

Ansip ütles täna Raadio 4 eetris, et uued ministrid peaksid selguma homme.

"Praegu on vaja istuvat valitsust. Täna teevad ministrid oma tööd ja ministrite töös häireid ei ole. Pigem peame praegu kontsentreeruma eelarveküsimusele ehk viima tulud- kulud tasakaalu. Valitsuse poolt on see eelnõu parlamenti tulnud ning nüüd on vaja parlamendis poliitilist koostööd. Seda on võimalik leida," arvas IRL-i peasekretär Margus Tsahkna.

„Selles vähemusvalitsuses ma praegu kriisi ei näe,“ sõnas ta.

Tsahkna hinnangul ministrikohtade jagamine pole praegu eriti oluline küsimus. "Eelnõu, mis puudutab eelarve tasakaalu on riigikogus, kogu energia tuleb järgmise paari nädala jooksul sellele suunata," selgitas ta.