Erakonna esimehe Andrus Ansipi sõnul oli ministrikandidaadi selgitamine aeganõudev, sest kaalutletud valik tuli teha mitme väga hea kandidaadi hulgast. „Hanno Pevkur on end näidanud tasakaaluka poliitikuna, kes on Reformierakonna arvates parim valik tundlikku sotsiaalvaldkonda juhtima,” ütles Ansip.

Hanno Pevkur rääkis, et uuel ametipostil seisab ees väga suur tööpõld. „Olen suhelnud nii Maret Maripuu kui ka ministeeriumi ametnikega,” kinnitas ta.

Pevkuri sõnul on Maripuu sotsiaalministeeriumi valdkonnas tekkinud probleemidega enamjaolt joone peale saanud. „Palju ei tohiks lahtisi otsi enam olla,” arvas ta. Siiski oli Pevkur veendunud, et väiksemaid probleeme tuleb kindlasti ka edaspidi veel ette.

Kõigepealt kavatseb Pevkur uues ametis teha analüüsi asjadest, mis vajavad kiiremat ja vähem kiiret tegutsemist. Suuri­maks lahendamist vajavaks valdkonnaks nimetas Pevkur 1. juulil jõustuvat töölepinguseadust.

Päevalehele teadaolevalt oli veel kolmapäevani kindlaks sotsiaalministri kandidaadiks Ur­mas Klaas, kuid täna hommikul tehti ettepanek Hanno Pevkurile, kellel jäi seega uue ametikoha vastuvõtmise otsustamiseks vaid mõni tund.