Õnnetus juhtus Eesti aja järgi kell 22.40 Rootsi ranniku lähedal 6 meremiili kaugusel Kapellskäri sadamast. Regina Baltica pardal viibis madalikule sõitmise hetkel 373 reisijat ja 167 meeskonnaliiget.

Laeva vigastused ei olnud laevale ohtlikud, inimesed vahejuhtumis viga ei saanud ja reisijate evakueerimist laevalt ette ei võetud.

Regina Baltica pääses omal jõul madalikult lahti kell 1.35 ja jõudis kell 2.35 ohutult Kapellskäri sadamasse, kus reisijad said alates kell 3.00 võimaluse asuda ümber Tallinki reislaevale Vana Tallinn.

Esialgsel hinnangul põhjustas madalikule sõidu masinarikkest tulenenud voolukatkestus, mis halvas aluse juhtimissüsteemid. Madalikule sõidu tagajärjel sai laevakere kannatada ja alus suundub remondiks ning avarii põhjuste väljaselgitamiseks Soome Turusse.

Tallinna-Stockholmi liinil sõitev Regina Baltica on ehitatud 1980. aastal. Alus on 145 meetrit pikk ja võtab pardale kuni 1500 reisijat ja 810 liinimeetrit sõidukeid. Regina Balticat juhtis teisipäeval kapten Aivo Palm.