Keskerakond ja Rahvaliit regionaalministri koha kaotamist ei toeta, Reformierakond ei toeta seda vähemalt lähema kolme aasta jooksul. Sotsiaaldemokraadid ja rohelised ei ole seisukohta kujundanud, kirjutab ETV24.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Jaak Aab ütles uudisteportaalile, et Eestis pole küll olnud eriti toimivat regionaalpoliitikat, ent vähemalt peaks üritama seda ajada. "Regionaalministri ametikoha kaotamine oleks väga halb signaal," ütles ta.

"Kui 90ndatel tegi Mart Laar avalduse, et Eesti ei vaja põllumajanduspoliitikat, siis täna leiab Laar, et me ei vaja ka regionaalpoliitikat," vahendas Rahvaliit oma peasekretäri Kajar Lemberi kommentaari.

"Täna on sõlmitud Eestile väga hea koalitsioonileping, mis näeb ette regionaalministri kohta ning lähema kolme aasta jooksul ei paista vajadust seda lepingut muuta," teatas Reformierakonna pressiesindaja Henri Arras.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja Karin Tammer ütles, et parteil pole regionaalministri koha kaotamise osas ühtset seisukohta. "Tõenäoliselt arutab erakond seda järgmisel nädalal," lisas ta.

Erakonna Eestimaa Rohelised pressiesindaja Sven Harjo ütles, et tema teada ei ole parteil regionaalministri kohta kaotamise osas ühtset seisukohta.

Laar ütles täna ETV hommikusaates Terevisioon, et edaspidi kaalutakse regionaalministri koha kaotamist.

"Peab tunnistama, et me väga tõsiselt erakonnas kaalusime, kas regionaalministri koht luua. Kuid koalitsioonileping on juba sõlmitud ja kuna me oleme pannud sellele ministrile mitte ainult ühe valdkonna, vaid väga palju teisi valdkondi, siis järelejäänud aastate jooksul neid ümber jagades tekitaksime just nendele aladele veel suurema segaduse," ütles Laar.