„Ma olen Villu Reiljanist aru saanud sellisel moel, et ta loobub oma staatusest riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonis ning võib-olla ta lähtub sealjuures kapo tegevusest,“ rääkis Rahumägi Päevaleht Online’ile.

Komisjoni liikme kohast loobumine ei tähenda, et Reiljan parlamendisaadiku kohalt lahkuks. Julgeolekuasutuste järelevalve komisjonis hakkab teda asendama mõni tema parteikaaslane ning samuti jätkab ta ka riigikogu keskkonnakomisjoni liikmena.

Rahvaliidu fraktsiooni nõunik Manuela Pihlap ütles Päevaleht Online´ile, et erakond esitab eelnõu Reiljani komisjonist lahkumiseks esmaspäeval ning seejärel peab riigikogu vastava otsuse tegema. Pihlapi sõnul lahkub Reiljan komisjonist omal soovil, sest tal võib tekkida seal huvide konflikt.

„See avalikkuse tähelepanu pälvinud kriminaalasi on tunduvalt laiemaks ja suuremaks kasvanud, kui esialgsel kriminaalasja algatamisel tundus,“ rääkis Rahumägi.

„Mis puudutab Rahvaliitu, siis antud juhul kui on tegemist erinevate episoodide uurimisega ning sellega on, kas servapidi või otseselt, seotud ühed või teised isikud, siis ei ole see poliitiline, vaid isiku vastutuse küsimus,“ ütles ta.

Komisjoni esimehena Rahumägi kapo tööle hinnangut anda ei saa. See kui head tööd kapo on teinud, selgub tema sõnul alles kohtus.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon on moodustatud kaitsepolitsei tegevuse ja jälitustegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks.

Komisjon kontrollib kaitsepolitseiameti tegevuse vastavust põhiseadusele, jälitustegevuse seadusele, Eestit okupeerinud riikide julgeolekuorganite või relvajõudude luure- või vastuluureorganite teenistuses olnud või nendega koostööd teinud isikute arvelevõtmise ja avalikustamise korra seadusele, riigisaladuse seadusele ja teistele õigusaktidele ning politseiameti, piirivalveameti, kaitsejõudude peastaabi, vanglate ameti ja tolliameti tegevuse vastavust jälitustegevuse seadusele.