Laupäeval oli Ida-Virumaal Rahvaliidu maakonnaühenduse konverents, kus Villu Reiljan avaldas arvamust, et Rahvaliitu on vaja rohkem kui kunagi varem, teatas erakond.

Reiljani hinnangul on vaja, et säiliks Rahvaliidu ideed, mis aitaks leevendada tööpuudust, ebapiisavat meditsiinilist teenindamist ja stressi elanikkonnas. Poliitiku hinnangul põhjustab valitsus euro esiplaanile panemisega vaid sotsiaalse kriisi süvenemist.

Reiljani sõnul on Rahvaliidu ülesanne kaitsta Eesti Energiat börsile viimise eest. Ta on veendunud, et Eesti Energia rahapuuduse leevendamiseks sobib võlakirjade emissioon kohalikele elanikele.

Reiljani sõnul on Rahvaliit kohalikes omavalitsustes pälvinud kõige suurema usalduse. „Selles olukorras olen veendunud, et Rahvaliidu missioon vajab jätkamist ning kõik katsed Rahvaliitu lõhestada või tükeldada, viivad veelgi suuremale regionaalse ja sotsiaalse tasakaalustamatuse süvenemisele.”

Keskerakond tegi kolmapäeval Rahvaliidule ettepaneku erakondade ühinemiseks. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar tõi välja, et mõlema erakonna kongress toimub 5. detsembril ning seda võiks tema hinnangul võtta märgilise tähendusena. Selleks ajaks loodetakse läbirääkimistega ka lõpule jõuda.