Volituste peatamise põhjusena tõi Reinmann vajaduse järele mõelda ja anda erakonnale võimalus tema tegude suhtes seisukoht kujundada, teatas Keskerakonna fraktsiooni nõunik Marek Leemets.

„Olen minevikus hakkama saanud niisuguste tegudega, mis kellelegi au ei tee ja heidavad varju ka erakonnale,” selgitas Reinmann. „Võlgnen fraktsioonikaaslastele ja endale võimaluse järele mõelda ja tuleviku osas selgusele jõuda.”

Oma nõusolekust asuda Rene Reinmanni asemel täitma volikogu liikme kohuseid teatas valimiskomisjonile Igor Sedašev.

Leemets ütles Päevaleht Online`ile, et juriidiliselt tähendab volituste peatamine, et Reinmannil on soovi korral võimalik volikogusse naasta.

Eesti Ekspress kirjutas augusti alguses, et Reinmann oli valetanud oma hariduse kohta. Saadikukandidaadi ankeedis väitis mees, et lõpetas 20. juunil 1997. aastal ehitusinsenerina Sankt-Peterburi Riikliku Arhitektuuri- ja Ehitusülikooli. Tegelikult pole kool talle aga mingit diplomit väljastanud.

Reinmanni on ka kuuel juhul kriminaalkorras ja kaheksal korral haldus- ja väärteo asjus karistatud. Muuhulgas lõikas ta ühel noormehel katkise õllepudeliga näo lõhki, lõi baaris tooliga noort naist, varastas pätijõugu koosseisus kümneid elektriseadmeid, omas ja tarvitas uimasteid jne. Trellide taga on mees veetnud üle kahe aasta, kirjutas ajaleht juuli alguses.