"Ma arvan, et konkursse võib lõputult korraldada," ütles sihtasutuse Vabaduse Monument juhataja Aivar Reivik Päevaleht Online'ile. "Konkursid on toredad asjad, võitjatele on auhinnad ja ka raha jagatakse."

"Samba teemal oli juba seitsmes konkurss, vaevalt et kaheksas paremat tulemust tooks, lõpuks on aeg idee lukku lüüa," lisas Reivik.

"Loomeinimesi, kes on monumendi vastu, on kuskil 200, toetajaid aga, kes annetasid raha, on üle 8000. Mõned ilmselt lihtsalt ei suuda kaotust alla neelata," pakkus Reivik vastuseisu põhjuseks. "Kunstlikult probleeme tekitada ei ole mõtet ja eks ta nüüd ohkem selline pärast kaklust rusikatega vehkimine ole."

"Kui me vaatame monumendi eesmärki, olla vabadussõja ausammas, siis see peabki natuke vanamoeline olema," kommenteeris Reivik skulptor Jaak Soansi etteheidet monumendi igandlikkusele."Ma ei arva, et peaks püstitama sellise kunstiteose, millest keegi aru ei saa."

Samuti ei nõustunud Reivik arvamusega nagu oleks võidutöö otsus vastu võetud liiga kitsas ringkonnas. "Žürii oli minu arvates laiapõhjaline, esindatud olid nii kunstnikud, kujurid kui ka poliitikud, kõigi soovid said arvestatud ja kõigil oli võimalik oma ettepanekuid teha," ütles Reivik.