Viktor Kozljaninov saatis enne istungit kohtule kirja, milles teatas, et lahkus Venemaale ja elab nüüd Peterburis, ütles kohtunik Märt Tominga sekretär. Kozljaninov kirjutas veel, et kuna ta ei ole endale veel korterit ostnud, ei saa ta ka kohtule teatada oma aadressi. End Venemaa kodanikuks nimetanud Kozljaninov väitis, et ei kavatse enam Eestisse tulla.

Kohus eraldas Viktor Kozljaninovi, Valdo Kulla ja Indrek Vürsti süüasjad eraldi arutamiseks. Kulla ja Vürst relvade salakaubaveos end süüdi ei tunnistanud.

Nende kolme mehe süüasja arutamist jätkab kohus 17. aprillil.

Kuna Raul Orav, Raivo Riisa, Rain Raimo ja Marko Nõmmik tunnistasid end süüdi ja soovisid lihtmenetlust, arutab kohus nende süüasja eraldi edasi 16. mail.

Süüdistuse kohaselt organiseeris seitsmeliikmeline grupp 1995. aasta augustis mootorlaevaga Albatros Poolast Gdanski sadamast väliskaubandusfirmast Steo kahe tuhande Tokarev-tüüpi püstoli ja enam kui miljoni padruni toimetamise ebaseaduslikult üle tollipiiri Tallinna Vana-Kalasadamasse.

Sama grupp organiseeris 1995. aasta oktoobri keskel sama laevaga taas Poolast Gdanski sadamast ka 2000 PPS-tüüpi automaadi ebaseadusliku toimetamise üle tollipiiri Tallinna Vana-Kalasadamasse.

Grupi kõik liikmed said süüdistuse salakaubaveos, Kozljaninov lisaks ka süüdistuse dokumentide ametialases võltsimises ning tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus hoidmises ning edasiandmises. Kulla ja Vürst said süüdistuse ka tulirelvade ja laskemoona ebaseadusliku omandamise, müümise ning edasiandmise eest.

Raimo ja Riisa on süüdistatavad tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus omandamises ning Raimo lisaks veel süüdistatav suure koguse tulirelvade ebaseaduslikus hoidmises.