Tulekolle oli väike

Põleng tekkis teatri suure saali kolmanda rõdu põrandal. Peainseneri sõnul oli tulekolle ainult kahe ruutmeetri suurune ning kahju oli väike.

Teater on praegu remondis ning tuli läks ilmselt lahti ehitusmeeste süül. “Seal lõigati ühte vana küttetoru,” selgitas tulekahju põhjusi teatrimaja remontiva Estconde E tegevdirektor Angel Andla. Metallilõikurist lennanud sädemed lendasid läbi küttetoru teisele poole seina, ja süütasid seal saepuruga kaetud põranda.

Tallinna tuletõrje- ja pääste- ameti peaspetsialist Kirill Teiter ütles, et tuletõrjujad said teate põlengu kohta kell 13.44.

“Draamateater on kõrgendatud ohuga objekt, seetõttu läks sinna kohale tuletõrjemasinaid üle linna,” ütles Teiter. Kokku oli õnnetuspaigal 13 autot, neist kaks kiirabiautot ja üks staabimasin. Teiteri sõnul polnud kellelegi vaja abi anda.

Põleng ei olnud Teiteri kinnitusel kuigi ulatuslik, sellest hoolimata oli maja paksu suitsu täis. Suits imeti majast välja kahe suure ventilaatoriga, pritsimehed said tule kontrolli alla umbes kell 14.15.

“Pärast seda asusid mehed põlenud põrandat üles võtma, et vaadata, ega tuli pole vahelagedesse jäänud,” lisas Teiter.

“Päästeamet tegutses hirmkiirelt,” kiitis Draamateatri peainsener Raabel.

Ehitus kindlustatud

Õnnelik oli õnnetus ka selles mõttes, et teatris polnud alustatud veel viimistlustöödega. “Ehituse ajaks oli meil nagunii võetud eraldi kindlustus,” rääkis Raabel.

Draamateatri kohal tossupilve märganud jalakäijad jätsid oma asjatoimetused sinnapaika ja jäid tänavale pritsimeeste askeldamist jälgima. Käe päikese eest varjuks tõstnud, moodustasid uudistajad kiiresti Pärnu maanteele teatrimajast üle tee elava inimketi, parima vaatepositsiooni leidmiseks roniti treppidele ja kaupluste sissepääsude õnarustesse. “Issand, mis siin on?” ahhetasid kohkunud prouad.

Ebatavaline vaatepilt avaldas mõju ka liiklusele – autojuhid küünitasid teatri poole vaadata ja unustasid ülekäigurajal ridamisi teed anda. Niipea kui toss vähemaks jäi, kõndis enamik pealtvaatajaid oma teed.

20 aastat tagasi oli Draamateatris suur tulekahju, milles hävis toona vastremonditud suur saal. Tegemist oli süütamisega, kuid kurjategijaid ei tabatud. Vahepeal pole teatris põlenguid olnud.