”Mind ennast ei häirinud Oti öeldud sõnad pooltki niipalju, kui mu lapsi ja abikaasat,” ütles Remsu. ”Minu poisse hakati koolis isa järgi kutsuma sitapeadeks ja ka minu pedagoogist abikaasal tekkis seoses oma koolitusfirmaga probleeme.”

Ott jäi kohtus süüdi ajakirjas Nädal 1998. aastal öeldud sõnade eest, kui nimetas spordikommentaator Toomas Uba arvustanud Remsut grafomaaniks ja sitapeaks.

OTT KAITSES KOLLEEGI. Oti advokaat Monika Mägi sõnul kaitses Ott nii haigevoodis lamanud head kolleegi ja ei arvestanud, et talt arvamust küsinud ajakirjanik Maire Aunaste need sõnad avaldab.

Ott ja tema kaitsja eile kohtusse ei ilmunud ja seetõttu mõisteti Ott tsiviilkorras süüdi tagaselja. Lisaks peab Ott tasuma 11 000 krooni kohtukulu.

REMSU VÕTNUKS KA ROHKEM. ”Kuulsin kohtuistungist ja tagaselja tehtud otsusest alles tagantjärele,” ütles Mägi. ”Juhul, kui kohtualune kohale ei ilmu, mõistab kohus alati välja nii suure summa kui hagis küsitud. Kui Remsu küsinuks miljonit, siis ta selle ka saanuks.”

Remsu sõnul ei tea ta veel, mida 200 000 krooniga peale hakata. ”Olen kindel, et seda raha mulle hõbekandikul ette ei tooda,” ütles ta. ”Aga loodan, et Ott austab kohtuotsust.”

”Eks Remsu saab nüüd selle raha eest oma köögi remonditud,” ütles Mägi. ”See summa on väga suur, kui ei ole pankur või asutuse siseinfo abil rikastunud tegelane. Seda enam, et Otil pole praegu statsionaarset ametikohta.”

Mägi ei osanud eile öelda, kas Ott kaebab kohtuotsuse edasi.

1999. aasta 21. septembril mõistis Tallinna ringkonnakohus Otile Remsu solvamise eest kriminaalkaristusena 10 800 krooni trahvi.

”Kokkuvõtteks tahan ma öelda üht: kohtuveskid jahvatavad küll aeglaselt, aga õiglaselt,” ütles Remsu.