Maatehingu sisuks olid Merivälja tee ümbrusse jäävad 7 krunti, kokku 8011 ruutmeetrit, mida linn vajab tee laiendamiseks. “Läbirääkimised polnud kerged,” ütleb abilinnapea Taavi Aas. Omanikud soovisid ligi 30 miljonit krooni. “Aga oleksime võinud küsida ka 50 miljonit,” täpsustab kõrvalt Kuulmanni esindaja, advokaat Mikk Lõhmus. Linnavalitsus tellis omakorda hindamise, mis näitas väärtuseks 5,2 miljonit. Kokku lepiti 15 miljoni krooni peale.

Linnapea Jüri Ratas on väljendanud soovi tee juba aasta lõpuks välja ehitada. Rene Kuulmann on üks suuremaid Tallinna kinnisvaraomanikke. Talle kuulub mitukümmend kinnistut üle linna, sealhulgas krundid Pirita jõe saartel.

Suure osa oma maadest pärisid Kuulmannid esivanematelt. Vanaisa Johannes oli 1930-ndatel tuntud tööstur. Ärimehi ja vabrikante oli ka teiste sugulaste hulgas.

Suuromanik ka Jungentis

Rene Kuulmann ise on elanud kirevat elu. Maailmameistrist isa Mati Kuulmanni jälgedes jääpurjetajaks, parim saavutus – maailmameistrivõistluste kolmas koht. Siis karjäär hulgifirmas Jungent, mille üks suuromanikke ta ka praegu on.

1990-ndate teises pooles kutsus Eve Fink Rene Kuulmanni Tallinna linnavaraametit juhtima. Karjääri madalaseis sai alguse 6.juuli öösel 1999 aastal. Baarikonflikt Kihnu saarel päädis mitmeaastase kohtuprotsessi ja 3,5-aastase vabadusekaotusega kolmeaastase katseajaga.

Selle aasta veebruaris õlireostuses kannatada saanud lindude pesemiseks oma sauna kasutada andnud Kuulmann rääkis toona Eesti Ekspressile, et see sündmus kuluski talle ära: “Sai eluväärtusi ümber hinnata.” Kümmekond päeva tagasi sai Kuulmann neljandat korda isaks – perre sündis kolmas tütar.