„On erialasid, mis on suhteliselt sarnased. Näiteks maaettevõtlus. On erialasid, mis vajaksid palju suuremat koostööd, võib-olla isegi ühel või teisel pool sulgemist,” rääkis Reps.

„Selline komisjon, mis arutaks, kuidas üks või teine õppekavade dubleerimine ära lõpetada, see on kindlasti vajalik,” lisas ta.

Liitumine saaks Repsi sõnul juhtuda ainult siis kui mõlemad ülikoolid seda ühtselt otsustavad.

„Seni pole Maaülikooli soov see küll olnud. Olen skeptiline selles osas, et Maaülikooli kõrgeimad organid hääletaksid ühinemise poolt. See ongi kõige suurem takistus,” leidis ta.

Reps nentis, et maailmas riike, kus suurte ülikoolide kõrval hoitakse veterinaaria, taime-ja loomakasvatuse õpet eraldi instituudis või ülikoolis.

Mis puudutab ülikoolide ühendamise rahalist poolt ja võimalikku kokkuhoidu näiteks administratiivkuludelt, siis on suurte koolide ühendamisel on esimesed paar aastat Repsi hinnangul tegelikult hoopis kulukamad.

„Edasi võib aga tulla kokkuhoid. Kutsekoolide liitmisel oli näha, kuidas esialgu võttis see pigem rohkem ressurssi,” jätkas ta.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Tartu ülikooli rektor Alar Karis tegi ettepaneku kutsuda kokku komisjon, kes analüüsiks haridusasutuste liitumisvõimalusi.

„Kuna ma olen olnud ka maaülikooli rektor, siis tunnen mõlemat ülikooli suhteliselt hästi ja näen potentsiaali, mis on kasutamata,” põhjendas Karis, miks ta on veendunud, et kahe ülikooli sisuline integratsioon tõstaks õpetuse kvaliteeti.