Üleeile kirjutas Eesti Päevaleht, et pidulikule 90. aastapäeva üritusele jäeti kutsumata enamus viimase ülemnõukogu liikmetest, teiste seas näiteks Heinz Valk ja Enn Põldroos.

Ometi oli kutsutute nimekirjas üks Eesti NSV viimase ülemnõukogu liikmetest, aktiivne Eesti iseseisvuse vastane ning üks Interrinde juhtfiguure - Vladimir Lebedev.

“Lebedev oli põhiseaduse assamblee liige,” põhjendas riigikogu kantselei Päevaleht Online’ile mehe kutsumise põhjusi.

1990. aastate lõpus oli Vladimir Lebedev tollase Vene riigiduuma aseesimees ja Venemaa Üldrahvaliku Liidu ühe juhi Sergei Baburini nõunik Balti küsimustes. Praegu on Lebedev Eestis elavate Venemaa kodanike ühenduse juht.
2006. aastal määras politsei Lebedevile 1200-kroonise trahvi 9. mail Tõnismäel pronkssõduri juures meeleavaldajate ja politseinike provakaatoriteks sõimamise eest. Lisaks oli mees häirinud rahumeelse meeleavalduse läbiviimist. Lebedev kaebas otsuse kohtusse ning Harju maakohus rahuldas kaebuse.

Mais toimunud kodurahu foorumil võttis Lebedev sõna Andrus Ansipi ja valitsuse vastu ning teatas, et viimane peab tagasi astuma. Lisaks nõudis ta aprillimässu ajal vahi alla võetud inimeste vabastamist.