Eelnõu poolt hääletasid Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning rohelised. Vastu oli 36 Keskerakonna, Rahvaliidu ja sotside esindajat.

Otsuse kohaselt tõuseb käibemaks 1. juulist kaks protsenti - senise 18 asemel 20-ni. Bensiini aktsiisimäär tõuseb 10,8 protsenti ja diislil 12 protsenti. Eriotstarbelise diislikütuse ja kerge kütteõli aktsiisimäär tõuseb samuti 10 protsenti.

Maagaasi hind tõuseb kodutarbijale umbes 3,7 protsendi võrra.

1. juulist muutub ka haigushüvitiste kord, mille kohaselt hakkab tööandja töötajale haigestumise korral neljanda kuni kaheksanda päeva eest maksma senise 80 asemel 70 protsenti töötasust.

Lisaks kärbiti haige lapsega koju jäänud vanema hüvitist, kes hakkab nüüd 100 protsendi asemel saama 80 protsenti palgast.

Õppelaenu riik enam seadusemuudatuse kohaselt ei hüvita, erandiks jäävad need lapsevanemad, kes enne 1. juulit vastava avalduse krediidiasutustele esitavad.

Lisaeelarvega, mis samuti täna riigikogus lõpphääletusele läheb, loodetakse kokku hoida 3,6 miljardit krooni. Käibemaksu tõusust loodetakse tulu 800 miljoni ning haigushüvitiste kärpest ca 110 miljoni jagu.