Pärnu maakohus ja Tallinna ringkonnakohus mõistsid Maaroos süüdi selles, et ta sõlmis investeerimislepingud HETA Pärnu Advokaadibüroo OÜ nimel, kasutades ära advokaadibüroo suhtes tuntavat usaldust, millega lõi raha üle andnud isikutes väärkujutluse, et raha läheb advokaadibüroo poolt leitud projektidesse investeerimiseks.

Lepinguid sõlmides oli Maaroos teadlik, et kõnealusel advokaadibürool puudub vara ning reaalsed projektid selleks, et maksta tema poolt lubatud lepingujärgseid laenuintresse ja tagastada laenatud rahasummasid.

Kohtu teatel võttis Maaroos lepingute sõlmimisel vastu raha, mille ta omastas. Lepingute sõlmimisele kallutamiseks väitis ta tehingu teisele poolele, et tehtav investeering koos arvestuslike intressidega on tagatud ametivastutuskindlustusega.

Tallinna ringkonnakohus mõistis täna endise advokaadi Ilmo Maaroosi reaalselt neljaks kuuks vangi, lisaks 1,8 aastat tingimisi vangistust koos kaheaastase katseajaga.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis, et Maaroosi kelmuses süüdimõistmine oli põhjendatud. Kolleegium tühistas aga ringkonnakohtu otsuse vaid osas, millega loeti pankrotivara hulka kuuluvaks kriminaalmenetluse käigus arestitud vara.