Seega jääb jõusse Villu Reiljanile määratud kolmeaastane tingimisi vanglakaristus. Samuti peab Reiljan lahkuma nii riigikogust kui Rahvaliidust.

Riigikohtu kolleegium on seisukohal, et maa- ja ringkonnakohtu otsustega on kindlaks tehtud, et Villu Reiljani ülesandel küsis Tarmo Sild Aivo Pärnalt raha seoses Tallinna Rävala 8 asuva kinnisasja pakkumismenetlusega. Samuti on kindlaks tehtud, et Aivo Pärn nõustus pistisenõudmisega. Seega on kriminaalasjas tõendatud pistise võtmiseks ja andmiseks vajaliku kokkuleppe olemasolu.

Kolleegium nõustus kaitsjatega selles, et jälitustoimingu protokoll tuleb osas, milles see kajastab 2006. aasta 9. augustil asetleidnud Aivo Pärna ja Tarmo Silla vestlust, tunnistada lubamatuks tõendiks ning jätta tõendikogumist välja. Riigikohus leidis, et eeluurimiskohtuniku suulise loa alusel korraldatud jälitustegevusega ei järgitud seadust, seadus nõuab jälitustoimingu korraldamiseks kohtuniku kirjalikku luba.

Kolleegium leidis siiski, et kirjeldatud rikkumine ei too endaga kaasa kohtuotsuste tühistamist, kuna tegemist ei olnud kriminaalasja lahendamise seisukohalt määrava tõendiga.

Jõusse jäi Villu Reiljanile mõistetud karistus kaks aastat ja kolm kuud vangistust, mis jäeti tingimisi kohaldamata  kolmeaastase katseajaga, Tarmo Sillale mõistetud rahaline karistus 102 870 krooni ning Aivo Pärnale mõistetud rahaline karistus 143 440 krooni.

Süüdistuse ja kahe madalama kohtuastme otsuse järgi küsis Villu Reiljan Tallinna kesklinnas asuva Rävala 8 kinnistu Aivo Pärnale müümise eest 1,5 miljonit krooni pistist. Pistise küsimist vahendas Tarmo Sild.

Villu Reiljanil on nüüd teoreetiline võimalus kaevata edasi Euroopa inimõiguste kohtusse. Seda võimalust on ka tema kaitsja Aivar Pilv korduvalt rõhutanud.

Villu Reiljan on praegu kohtu all ka maadevahetuse kriminaalasjas, milles teda süüdistatakse korduvas altkäemaksu võtmises.