„Euroopa Liidu tõukevahendite raha mitteeraldamise võivad kaasa tuua ametnike poolt riigihangete nõuete rikkumised, mitte võimalike rikkumiste uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus. Ka Rahandusministeerium on oma 26.10.2010 otsusega tunnistanud „E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimise ja ehituse“ hankemenetluse kehtetuks, viidates riigihangete seaduse rikkumistele,” seisab kahe asutuse ühises teates.

Ühtlasi visatakse kivi rahandusministeerium kapsaaeda, väites, et ministeerium ei ole Euroopa Komisjonile vastuse koostamiseks küsinud riigiprokuratuurilt ega kaitsepolitseiametilt ametlikku informatsiooni teedeehituse riigihangetega seotud kriminaalmenetluse kohta.

Uurimisorganid on seisukohal, et seega on ebaõige tänases Eesti Päevalehes toodud väide, et tee-ehituse hangete uurimine võib tuua riigile hiigelkahju.

"Aruvalla-Kose ning Liiapeksi-Loobu teelõikude riigihangetega seonduvalt on kriminaalmenetluses esitatud põhjendatud kahtlustused Marika Priskele, Tamur Tsäkkole, Erkki Suurorg´ile ja AS Nordecon Infrale," seisab teates.  

Raimo Poom kirjutas tänases lehes, et tee-ehituse hangete uurimise venimine võib tuua hiigelkahju