See oli pärast 16. märtsil Tartu vanglasse viimist esimene kord, mil ta vanglaseinte vahelt välja sai. Nimelt tuli Simmil enne võlausaldajate koosolekut anda võlgnikuvanne. Pärast seda konvoeeriti Simm Tartusse tagasi. Võlausaldajate koosolekul toimunut kajastab Eesti Päevalehe vanemtoimetaja Kärt Anvelt (fotol paremal):

Simmi avalduse kuulutada välja tema pankrot rahuldas Harju maakohus 23. aprillil. Siis nimetati Simmi pankrotihalduriks Ly Müürsoo. Eile tegid võlausaldajad kinnisel istungil kohtule ettepaneku määrata suulise nõusoleku alusel Herman Simmi (61) uueks pankrotihalduriks Toomas Saar­ma.

Edasistel koosolekutel selgub, kuidas Simmi vara müüakse ja esitatud nõudeid rahuldatakse.

Simmil on vara hinnanguliselt 5,74 miljoni krooni eest. Tema kohustused küündivad aga 23,6 miljoni kroonini. Kohustuste seas on ka 20,1 miljoni krooni suurune kaitseministeeriumi nõue, 1,3 miljoni krooni suurune kuritegelikul teel saadud raha nõue ja 2,1 miljoni krooni suu­rune nõue pangale.

Kaitseministeerium on varem viidanud, et kahju näol on tegemist konkreetsete objektidega, mida Simmi tegevus kahjustas ja mis tuleb nüüd ümber ehitada. Samal ajal on selgelt näha, et Simmi vara ei kata tema kohustusi ja seega jääb riigil see sum­ma ka saamata.

Harju maakohus mõistis 25. veebruaril Herman Simmi süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning määras talle liitkaristuseks 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.