Majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul toetas riigikogu majanduskomisjon Laulasmaa elanike initsiatiivi üksmeelselt. Laulasmaa rahvas on palunud kinkida riigil Arvo Pärdile maad, et tagada tunnustatud heliloojale tema elukoha lähistel rahulik loomekeskkond, teatas riigikogu pressiteenistus.

„Arvo Pärt on meie rahvuslik uhkus ning tänast otsust võib vaadelda ka kui tänuavaldust,’’ lausus Urmas Klaas.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi väljendas on heameelt, et aastatepikkune saaga on jõudnud positiivse otsuseni. ’’Laulasmaa küla elanike initsiatiivi saab siinkohal vaid kiita,’’ ütles Tamkivi.

Taotlus kinkida Arvo Pärdile maad pärineb Laulasmaa piirkonna elanike seast ning vastava ettepaneku esitas Keila vallavolikogu keskkonnaministeeriumile. Vastavalt riigivara seadusele otsustas riigikogu majanduskomisjon keskkonnaministri ettepaneku alusel võõrandada Liivametsa kinnistu tasuta Keila vallale, kelle pädevuses on maatüki tasuta võõrandamine Arvo Pärdile.

Arvo Pärt on Eesti muusikaakadeemia ja Sydney ülikooli audoktor, Rootsi kuningliku muusikaakadeemia liige, American Academy of Arts and Letters auliige ning mitmete kõrgete auhindade ja preemiatega pärjatud helilooja.