Tartumaal asuva 758 ha suuruse Välgi looduskaitseala eesmärk on vanade loodusmetsade, siirdesoo- ja rabametsade, soostuvate ja soo-lehtmetsade, rohunditerikaste kuusikute ning kaitsealuste linnuliikide kaitse.

Viljandimaal asuva Õisu maastikukaitseala pindala laiendati 110 ha võrra ja nüüd on selle suurus 592 ha. Maastikukaitseala eesmärk on Õisu järve ja seda ümbritseva metsa, Õisu pargi, jõeoru, liivakivipaljandite, Vidva oja, Ariva vanametsa, looduslike elupaikade ning I ja II kategooria kaitsealuste taime- ja loomaliikide kaitse. Õisu maastikukaitsealal asuvad ajaloolis-kultuurilise tähtsusega Õisu mõis ja park.

Pärnumaal asuva Manija maastikukaitseala (pindalaga202 ha) eesmärk on kaitsta väikesaare ja laiu maastikuilmet, pärandkultuurmaastikke, kaitsealuse looduse üksikobjekti Kokakivi, looduslikke elupaiku ning kaitsealuseid taime-, looma- ja linnuliike.

Raplamaal asuva Raikküla-Pakamäe maastikukaitseala pindala on 20,4 ha ning see kuulub riigi omandisse. Kaitseala eesmärk on Raikküla-Pakamäel asuva Siluri lademe * Raikküla ladestu paljandi, samuti rohunditerikaste kuusikute kaitse.

Raplamaal asuva Iganõmme maastikukaitseala pindala on 5 ha. Kaitseala eesmärk on Läänemere Joldia staadiumi aluspõhjalise rannaastangu ja seda ümbritseva metsa kaitse ning looduslike elupaikade kaitse.

Raplamaal asuva Pajaka maastikukaitseala pindala on 200,7 ha, selle eesmärk on vanade loodusmetsade, vanade laialehiste metsade, siirdesoo- ja rabametsade, lamminiitude ning kaitsealuste loomaliikide kaitse.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.