Kultuuriministeerium peab vajalikuks lähetada Moskva saatkonda kultuuriesindaja Andra Veidemann alates käesoleva aasta 1. septembrist. Käesolevaks ajaks on saadud ka vajalik nõusolek Vene Föderatsioonilt. Kultuuriesindaja põhiülesandeks on Eesti kultuuri asjatundlik ja läbimõeldud tutvustamine Venemaal.

Pärast Eesti kultuuriesindajate lähetamist Brüsseli ja Berliini saatkondadesse on esindaja saatmine Moskvasse olnud kultuuriministeeriumi prioriteediks nii kultuurilisest kui välispoliitilisest aspektist. Kultuurisuhtlus on praegu üks paremini toimivaid suhtlusvorme Venemaaga. Kultuurikontaktid Eesti ja Vene kunstnike-kultuuriinimeste vahel on olnud väga elavad ning mõlemapoolne huvi nende jätkamise ja süvendamise vastu on suur. Kultuurikontaktide haare on nii lai, et praegu Moskva saatkonnas muuhulgas ka kultuuriküsimustega tegelevast pressidiplomaadist üksi jääb väheseks, vaja oleks ainult kultuurisuhetele keskenduvat inimest.

Juba 1992. aastal sõlmiti Eesti ja Venemaa kultuuriministeeriumite vaheline koostöökokkulepe, mida on konkretiseeritud koostööprogrammides. Viimane kultuurikoostööprogramm sõlmiti aastateks 2005-2007 ning uuendamisel on ka ministeeriumidevaheline kultuurikoostöö leping.

2007. aasta ja järgnevate aastate eelarvetes kavandab kultuuriministeerium vajalikud vahendid Moskva kultuuriatašee kulude katteks.