Laev jäi Ahvenamaa saarestikku tiirutama, kuni eile hommikul kell 7 jõudis kohale puksiir Ukko, mis aitas ta Turu sadamasse. Silja Europa jõudis sihtkohta kell 16.30 – enam kui 21 tundi sõiduplaanist hiljem.

Ligi 1400 reisijat

Pardal oli 1373 reisijat, peamiselt soomlased, ja 286 meeskonnaliiget. Reisijatele pakuti ebamugavuste heastamiseks tasuta süüa ja kajuteid, üldist rahalist kompensatsiooni Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne sõnul ei tule.

Enne Turu sadamasse sisenemist peatus Silja Europa reidil, kus tuukrid tuvastasid, et katki oli parema parda roolipaller. Mis põhjustel see purunes, tuleb veel selgitada. Soome rahvusringhäälingu YLE teatel lükkas Tallink Silja juht Pasi Näkki ümber kuuldused, et laev sõitis eile karile.

Tallinki teatel jääb laev remonti vähemalt nädalaks. Kõik Silja Europa väljumised kuni

1. detsembrini on tühistatud. Neile reisidele pileti ostnutega võtab ettevõte ise ühendust.

Ööl vastu eilset tekkis probleem ka Stockholmi–Maarianhamina liinil sõitval Viking Line’i reisilaeval Cinderella, millel tõrkus mootor.

Helsingi–Rostocki liin läheb puhkusele

•• Tallink Silja paneb Helsingi–Rostocki liini ajutiselt kinni. Superfast VIII lõpetab teenindamise 24. detsembril ja Superfast VII 3. jaanuaril, ütles Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Luulea Lääne. „Tegemist on planeeritud remondi- ja hooldustöödega.”

•• Liini edasisest jätkamisest teavitatakse inimesi Tallink Silja asepresidendi Pasi Näkki sõnul detsembri alguses. Soome ajalehe Taloussanomat andmeil remonditakse laevu tuleva aasta märtsini.