Ringkonnakohus tühistas Pärnu maakohtu otsuse Viistamme (30) ja Saare (30) süüdimõistmise kohta ning neilt menetluskulude, sealhulgas dokumendiekspertiisi maksumuse väljamõistmise ning nende õigusabikulude hüvitamata jätmises, vahedasid ERR uudised.

Kohus ei rahuldanud Lääne ringkonnaprokuröri Elle Keemani kaebust, milles ta taotles Viisitamme süüdimõistmist Kingilt ligi 30 000 krooni suuruse altkäemaksu võtmises ning viimase süüdimõistmist meelehea andmises.

Süüdistuse järgi saatis Viisitamm Pärnu spordihalli kinnistu eelläbirääkimistega OÜ Steniard ärihuve esindanud Kaido Fridolinile e-kirjaga spordihalli töömahtude loetelu tabeli, kus toodud ka esialgsetes pakkumistes esitatud ehitushinnad, kahjustades nii firmade konkurentsivõimet ja andis eelise OÜ-le Steniard lõpliku pakkumise esitamisel.

Samuti süüdistatakse Viisitamme selles, et ta lõi Pärnu linnavalitsuse riigihankekomisjoni liikmena põhjendamatuid soodustingimusi Pärnu linna tänavate hoolduse riigihankes AS-ile Tänavapuhastus ja AS-ile Baltifalt ning sai nende firmade juhilt Vello Kingilt altkäemaksuna 29 500 krooni.