Eile valis Risti volikogu tagasiastunud Mati Terepingi asemele peaaegu üksmeelselt volikogu esimeheks Elvo Leppmaa (36).

Märtsi algul avastas Risti munitsipaalettevõte Rismar elektritarbimist kontrollides, et Tereping oli oma korteri kütmiseks varastanud 12 korteriga maja üldelektrit.

"Risti vallale tegi see juhtum halba reklaami," kommenteeris vallavanem Neeme Suur.

Vallavanema sõnul suhtub külarahvas juhtunusse kahte moodi. Osa arvab, et avalikustamine oli igati õige, teised peavad kahjusummat väikeseks, võrreldes moraalse kahjuga, mida Risti vald ja ka Tereping ise koges.

Elektrivargusest tekkinud kahju oli 37 kuu eest 1331 krooni. Tereping lubas kahju heastamiseks osta 5361 krooni maksva küttevee tsirkulatsioonipumba.

Elektrivarguse tõstis nädal tagasi üles volikogu opositsioon eesotsas eelmise vallavanema Tiina Leesikuga. Nad esitasid siis ka volikogule ja vallavalitsusele korruptsioonisüüdistuse, kuid eile teatasid, et juhtunut ei saa nimetada korruptsiooniks.

Risti volikogu täpsustas eile ka volikogu protokollimise korda. Lisaks protokollijale ja volikogu esimehele kirjutavad edaspidi protokollile alla veel kolm volikogu liige.

Edaspidi peavad Risti volikogu liikmed pikemad sõnavõtud ka kirjalikult esitama, et pärast poleks protokollijale etteheiteid, rääkis vallavanem. "Spontaanselt saab esineda lühikese repliigiga, mida protokollitakse vaid siis, kui repliigi esitaja seda nõuab," selgitas Suur.

ANNELI AMMAS