Täna saabuvad Hiiumaale Nigula metsloomade taastuskeskusest esmaabivahendid, juhul kui tuule vaibudes leitakse abivajavaid linde, kes lubavad end püüda, teatas Riiklik looduskaitsekeskus.

Esmaabivahendite hulka kuuluvad sondimise abivahendid, spetstoit ja joogilahused lindudele, kummikindad ja desinfitseerimisvahendid, püügivahendid, spetsiaalsed valgustid, pappkastid, kraadiklaas, kaal ja aluslinad.

Kui võimalike abivajavate lindude hulk Ristnas ei kujune suureks, siis kasutatakse lindude puhastamiseks ja turgutamiseks juba olemasolevat linnuabikeskust Sõrves. Kui aga linde peaks olema rohkem, siis tuleb ka Hiiumaal oma linnuabikeskus sisse seada. Kohaliku piirivalvega on selles osas juba kokkulepe olemas, et vajadusel saab nende ruume kasutada.

Eile õhtul pimedas lindude seiret teinud looduskaitsekeskuse Hiiumaa talituse töötajad ja üks linnuhuviline vabatahtlik nägid mere ääres 7 auli, kes ilmselt olid õliga määrdunud (vastasel juhul poleks nad kaldale tulnud), kuid ei lasknud end looduskaitsjatel ka kinni püüda. Viis neist lahkusid ujudes, kaks aga isegi lendasid.

Samasugust seiret plaanitakse teha ka täna õhtul ja võimsama valgustusega.

Juhul, kui keegi juhtub rannas nägema õliseid linde, siis palutakse helistada telefonil 1313.

Hiiumaal Kõpu poolsaare lähedalt avastati 18. veebruaril kaks merereostuse laiku, mis aga peagi hajusid. Hilisemad teated reostusest merel esialgu puuduvad.