RMK metsahalduse eest vastutav juhatuse liige Tiit Timberg selgitas, et uuel aastal jätkavad tööd metsnikud ja metsakorraldajad, kellel on tööks vajalik metsakorraldaja kutsetunnistus. „RMK korraldas kahe aasta jooksul kõigile metsnikele metsakorraldaja kutseeksami läbimiseks vajaliku koolituse ning pakkus võimaluse eksamit sooritada: kutsetunnistuse omandas 55 metsnikku, 23-l see erinevatel põhjustel ei õnnestunud,” viitas Timberg, mitu metsnikku peaks järgmise aasta märtsist rakenduva muudatuse tõttu sule sappa saama.

Timbergi sõnul tuleneb kutsetunnistuse omamise nõue metsaseadusest, mille kohaselt eeldatakse, et riiklikku metsaregistrisse andmeid esitavad inimesed on kutseeksami läbinud. „Juhul kui inimestel on võimalik kutsetunnistus siiski tulevikus omandada, saame pakkuda metsakorraldaja tööd ka edaspidi. Samuti saavad töötajad jätkata metsatöölisena või RMK-le teenust osutava ettevõtjana,” osutas Timberg. „Kas üks või teine lahendus inimesele sobib, selgub aasta alguses.”

Järgmise aasta 5. aprillil, kui peaks üheks liidetama RMK loodushoiuosakonna Lõuna-, Kagu- ja Ida-Eesti ning Kesk- ja Edela-Eesti piirkonna töötajad, jõuab järg veel 14 üleliigseks muutuva töötaja kätte. Loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo põhjendas ümberkorraldusi vajadusega kujundada puhke- ja kaitsealade majandamiseks ühtne ja terviklik süsteem. Tema kinnitusel peaks seeläbi paranema ka kaitsealade külastusobjektidel hooldus- ja ehitusöid tegevate meeskondade väljaõpe. „Muudatuste käigus täpsustuv rollijaotus ja spetsialiseerumine võimaldavad kokku hoida aega ja sellega koos kasutada efektiivsemalt olemasolevaid vahendeid,” lisas Rammo.

Kui praegu töötab RMK loodushoiuosakonnas 91 inimest, siis „töökorraldusliku muudatuse” käigus koondatakse ühtekokku 14 ametikohta. Seejuures ei lähe uuenduste tuuled mööda ka Jõgevamaal asuvast Elistvere loomapargist. Rammo märkis, et kui seni on loomapargis olnud kaks tööjuhi ametikohta, siis uues struktuuris on loomapargis üks juhi koht. Ehk siis, nagu Eesti Päevalehele teada, senine loomapargi juhataja Sirje Saul peab uuele juhile koha vabaks tegema.

Rammo kinnitas veel, et osakonna töötajaid on eelseisvatest muudatustest teavitatud kogu 2012. aasta vältel ja täpsemalt ka sel kuul.

Selle aasta alguse seisuga teenib RMK-s leiba 819 inimest.