Tallinnas piletimüügiga tegelevast Piletiekspresist kinnitati Eesti Päevalehele, et eelmise nädala jooksul müüdi Rock Summerile Tallinnas 64 piletit. "Selle nädala tulemust ei oska me veel öelda, kuid oluliselt see eelmisest ei erine," öeldi müügikohast ja lisati, et Tallinnast veelgi tagasihoidlikumalt läheb piletite müük Tartu filiaalis.

"Kes teile selle arvu ütles?" küsis festivali peaorganisaator Jüri Makarov. "ühe müügipunkti kohta pole see sugugi halb näitaja, sest Tallinnas on ka teisi piletite edasimüüjaid," väitis Makarov, kuid ei täpsustanud eilseks müüdud piletite koguarvu. "See on ärisaladus," ütles ta.

Samas tunnistas Makarov, et piletimüük võiks paremini minna. "Märuliks läheb nädal enne pileti kallinemist - 1. juunil, kui festivali nelja päeva pileti hind tõuseb 500 kroonilt 600-ni," ennustas Makarov. Peale Tallinna ja Tartu müüakse festivali pileteid veel Pärnus ja Haapsalus.

Peakorraldaja sõnul on garanteeritud, et festival 12.-15. juunini Tallinna lauluväljakul toimub, sest selleks vajalik hulk pileteid on juba müüdud.

"Minu arust on jutt Rock Summeri ärajäämisest justkui vana hea nali, mida on igal aastal enne üritust räägitud," ütles Makarov.

Festivali toimumises on veendunud ka Tallina lauluväljaku esindajad, kellega Makarov Music sõlmis mõni nädal tagasi lauluväljaku rendilepingu. "Kui nad viimasel hetkel ära ütlevad, peavad tasuma sadadesse tuhandetesse ulatuva trahvi," ütles lauluväljaku juriidiline nõunik Marje Hansar.

Tänavu on Rock Summeri korraldusmeeskonnast lahkunud mitu aastat festivali organiseerinud mehed, kes vastutasid programmi, tehnika ja tollidokumentide korraldamise ning muu asjaajamise eest. Nad ei soovinud lahkumise põhjusi ajakirjanduses täpsemalt kommenteerida.

Esialgu väjareklaamitud festivali peaesinejaist on nüüdseks korraldajaile ära öelnud Alice Cooper ja viimase aja tantsusaalide menugrupp Faithless. Cooper loobus Rock Summerist põhjusel, et ei jõua selleks aja uue plaadimaterjali salvestamisega valmis. Korraldajad loodavad Cooperi asemel kutsuda festivali peaesinejaks ansambli Wet Wet Wet.

Faithless ei saa Eestisse tulla sellepärast, et äsja lõppes grupi pillimeestel leping bändiga, mida ei pikendatud, rääkis Makarov. Faithlessile asendaja leidmiseks peavad Rock Summeri korraldajad praegu läbirääkimisi kahe tuntud bändiga, kelle nimesid ei soostunud Makarov avaldama enne esmaspäeva.

Korraldajad loodavad hea ilma korral näha Rock Summeri ajal Tallinna lauluväljakul igal festivalipäeval 15 000 - 20 000 külastajat.

RISTO BERENDSON