„Kokkuleppeks on seda nimetada ei saa, kuid vähemusvalitsus on valmis meie nägemust kuulama. Midagi kirja pandud ei ole,“ ütles Trapido Päevaleht Online’ile.

Täna öösel riigikogus toimunud teise lisaeelarve teisel lugemisel hääletasid roheliste parlamendisaadikud mitmete muudatusettepanekute üle sarnaselt valitsuskoalitsioonile. Sellest võis välja lugeda, et poolte vahel arenemas midagi koostöölaadset.

Trapido selgitas, et nende nägemuse kohaselt peaks hakkama rääkima tervikuna majanduse ümberstruktureerimisest, mis tähendab seda, et ressursi ja keskkonnatasud tõusevad mõne võrra rohkem kui seni plaanitud.

Jutt on näiteks umbes 10 protsendilisest aktsiisistõusust vedelkütuste puhul ning Trapido sõnul näevad rohelised aktsiise ning keskkonnatasusid täiendava tuluallikana kui on vaja riigieelarvet tasakaalu viia.

„Algatatakse ka selged programmid nii elamute renoveerimiseks kui ka fossiilkütustel töötavate katlamajade. Tehakse mõned näidised ning kogu seda asja hakatakse jõulisemalt ja selgemalt riigi tasemel koordineerima,“ rääkis Trapido.

„Põhiline tundmus on see, et meie välja pakutavad asjad vajavad selgitamist,“ nentis ta.