Erakonna Eestimaa Rohelised riigikogu fraktsiooni esimehe Valdur Lahtvee sõnul on Jõks siiani objektiivselt ja argumenteeritult osundanud olulistele ühiskonna valupunktidele ja puudujääkidele riigiasutuste tegevuses ning õiguskorras, vahendab EER riigikogu fraktsiooni pressiteenistus.

"Reformierakonna hirm Jõksi jätkamise ees õiguskantslerina on mõistetav - Jõks on ebamugav partner valitsusele, sest tema pädevust õigusasjades ja tema poolt osundatud puudujääke riigi toimimisel on raske vaidlustada," ütles Lahtvee.

Tema sõnul pole reformierakondlaste vastuseis ja nende esinumbrite algatatud meediakampaania Jõksi vastu aktsepteeritav seetõttu, et sõltumatu ja pädev õiguskantsler on vajalik ühiskonna tasakaalustatud toimimiseks.

"Leiame, et presidendi poolt Õiguskantsleri kohale esitatud Jõks on oma senise tegevusega näidanud, et on sellesse ametisse sobiv ja saab riigikogult oma ametis jätkamiseks piisava toetuse," lausus Lahtvee.

Reformierakond esitas õiguskantsleri kandidaadiks Ülle Madise, kelle kandidatuuri asus pisut hiljem toetama ka Keskerakond. Madisel on seega riigikogus rohkem toetajaid kui presidendi esitatud kandidaadil, praegusel õiguskantsleril Allar Jõksil.

Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves esitas eelmisel nädalal õiguskantseri kandidaadiks Jõksi. Sellele sammule on toetust avaldanud Isamaa ja Res Publica Liidu, sotsiaaldemokraatide, Rahvaliidu ning roheliste fraktsioonid.