Klementi pakub nooremat stiili tuntud headuses

Katrin Kivi

Klementi kollektsioonide loomisel mõtleme naisele, kes armastab riietuda mugavalt ja naiselikult, kes vajab moodsat rõivast nii tööl käimiseks kui ka perega vaba aja veetmiseks ning kes peab oluliseks head hinna ja kvaliteedi suhet.

Klementi klassikalised mantli- ja kostüümikollektsioonid jätkavad tunnustatud kvaliteediga, muutudes stiililt nooremaks ja moodsamaks. Kontoriinimeste igapäevane rõivastumistava on samuti muutunud – range kostüümi kandmine on asendanud mugavama ja funktsionaalsema stiiliga. Nii on ka Klementi kollektsioonis hulgaliselt kudumeid, toppe ja pluuse, mida on lihtne kostüümi juurde sobitada.

Materjalid on mugavad, sisaldades enamasti elastaani, mis annab liikumisvabaduse. Viskoosi- ja polüestrisisaldusega kostüümikangad on pehmed ja langevad. Külmakartlikum klient võib valida villaseguse kanga.

Põhikangaste värvid on neutraalsed: beeĻid, must, hall, tumesinine. Erksavärvilised lisandid annavad võimaluse kandja isikupära esile tuua.

Üle pika aja on moe huviorbiidis seelikud. Ebakorrapärased nurgad, asümmeetria, kaared ning ilutikandid muudavad seeliku vaieldamatult lähiaja lemmikuks. Julgemate kombineerimisvõtetega võib ühte seelikut kanda erinevalt.

Esimest korda on Klementi kollektsioonides palju vaba aja tooteid: mõnusad sportlikud joped ja parkad, teksa- ja velvetkomplektid, suur toppide ja kudumite valik. Materjalid on naturaalsed ja hingavad – peamiseks koostisosaks puuvill.

Kudumite kollektsioonist peaks leidma meelepärase iga klient. Ühtlaselt halliks ja külmaks muutunud sügisilm lausa nõuab rohkem erksaid ja sooje värve ning mängulisust rõivastumisel.

Bastion rõhub naturaalsele kangale

Merike Pääro

Materjalidest kasutasime puuvillasisaldusega kangaid: velvetit, denimit, puuvillatundega villast, siidi.

Velveti valisime romantilise ja roosimustrilise, sügiseste langevate lehtede värvi.

Kostüümid on triibulisest teksakangast, aksessuaariks väga lai, taljet esile toov nahkvöö.

Naiselik-maskuliinset joont esindavad meeste lips ja soni – selle sügise lemmikud.

Pidulik 1960-ndate mõjutustega kostüüm efektsest kortsukangast ja naiselikkust rõhutavad roosilised sukad.

Ivo Nikkolo ärgitab naiselikule vabadusele

Maris Ojamuru

Uudse stiiliga Ivo Nikkolo tänavuse sügis-talve naisterõivaste kollektsioon rõhutab aktiivset ning jõulist ellusuhtumist.

Jõulise, aktiivse, trendikama suunaga Ivo Nikkolo naisterõivaste kollektsiooni osi ühendab viis teemat: Urban Intelligence, Wail of Mist, Soft Military, Active Day ja Glamorous Black. Kollektsiooni märgatava stiilimuutuse peamine märksõna on naiselik vabadus, mis on kantud julge, jõulise ja aktiivse loomuga suundadest.

Kollektsiooni eesmärk on lõhkuda kandja väljakujunenud arvamust rõivaste kandmisest.

Soov pakkuda Ivo Nikkolo kliendile rõivaid kontorist tänavakohvikuni on suunanud kollektsiooni arenduse kolme ossa: klassikaline, trendi ja casual-stiil. Kollektsiooni igast osast leiab nii elegantseid kostüüme, linnalikke, mõtlemisvabadust rõhutavaid igapäevarõivaid kui ka maagilisust rõhutavaid pidulikke kleite.

Kasutatud on põnevaid ja kvaliteetseid kangamaterjale, mida ühendavad pehmus ning mugavus.

Baltika inspiratsioon pärit 1960. ja 1980. aastatest

Urmas Väljaots

Naistemood on sel sügis-talvel saanud suurel määral inspiratsiooni eelmisest sajandist, peamiselt 1960. või 1980. aastatest. Teemad on 1960-ndaile iseloomulikult pehmed ja tütarlapselikud või 1980-ndail sobivalt jõulised ja julgetes värvikombinatsioonides.

1960. aastate meeleoludest on kantud must-valge teema. Selles on nii klassikalisemat ja ametlikumat kui ka vaba aja rõivastust. Must on võtmevärv, valge enamasti aktsent, kuigi leidub ka vastupidiseid variante. Palju on popkunstist, ekspressionismist või kubismist inspiratsiooni saanud graafilist trükki.

Atmosfääri kristalsetest, summutatud toonidest on inspiratsiooni ammutanud pehme ja naiselik teema, mille värvikaart on naturaalne: hele münt, õrn lavendel, talve valge ja elevandiluu koos tugeva lavendellilla ja “hõbenaaritsaga”. Kangad on pehmed: velvet, mutinaha pealisstruktuuriga puuvillane, tviid ning karusnahk. Stilistika märksõnad on põnevad detailid ja figuuri järgiv siluett.

Seksikas ja jõuline military-teema on rohkem kasuaalne, aga siit leiab sobilikke rõivaid ka kontorisse. Teema värvid on militaarroheline, ploomililla, tšintšiljabeež, aktsendina erkkollane ja silmatorkav lillakasroosa.

Kohe saabuva nn piduperioodi ja peorõivaste võtmevärviks on klassikaline must, millele aktsente annavad kuldsed, hõbehallid ja pronksjad toonid fuksiaroosal taustal. Siluett on naiselik.

Samuti esineb pidulikumat rangust mustade kostüümide näol, mis rõhutatud sügava dekoltee ja pilkupüüdva kaelaehtega. Tähtsamate materjalidena tulevad esile šifoon, satiin, taft, lükra. Kindlaks märksõnaks kogu kollektsioonis on easy-to-mix, mis tähendab, et rõivaid on omavahel kerge sobitada.