Pedagoogikaülikooli tudeng Kadri Karu on üks neist inimestest, kes saadab Rolling Stonesi Eesti kontserdi ajal bändi liikmeid ja tuuri managementi. Muusikaäri juures töötamise kogemus on firma Frens konverentsisekretäril Kadri Karul (19) juba eelmisest aastast, mil ta töötas tõlgina Michael Jacksoni kontserti korraldava meeskonna juures.

“Is Music Groupi president Lauri Laubre pöördus eelmisel aastal Frensi teenindusdirektori Tiina T‰at‰ua poole palvega leida tõlk-saatjaks sobivaid tüdrukuid Jacksoni kontserdile,” meenutas Kadri.

Tallinna Pedagoogilises Ülikoolis haldusjuhtimist õppiva Kadri sõnul jäi Is Music Group tema ja ta kaaslaste tööga eelmisel aastal rahule ja Laubre oli huvitatud abist ka Rolling Stonesi kontserdi korraldamisel. Milline on töö sisu sellel aastal, pole Kadri sõnul veel teada.

Tõenäoliselt on Kadri ja veel kolme neiu ülesanne olla korraldava tiimi käsutuses ning tõlkida nagu möödunud aastalgi. “Osa tüdrukuid tegeles Jacksoniga koos esinenud lastega, üks tüdruk oli abiks pressiesindaja juures. Mina olin garderoobi tõlk,” rääkis Kadri.

Tema sõnutsi oli kõige pingelisem tööpäev just kontserdipäev. “Kõik kõige tähtsamad inimesed on kohal, vastutus on suur ja kõik on närvis ürituse õnnestumise pärast. Siis tuli kõige rohkem külma närvi säilitada. Sel aastal läheb ilmselt samuti,” möönis Kadri, kes peab ise Rolling Stonesi klassikuteks. “Ma ei ole küll rollingute suur fänn, kuid neil on väga häid lugusid,” lisas Kadri.

Mick Jaggeriga silmastsilma kohtumine pole Kadri suurim soov. Samas avaldas ta kahetsust, et tõenäoliselt ei õnnestu tal kontserti algusest lõpuni näha. “Jacksoni kontserdi jälgimiseks jäi küllalt vähe aega. Pidime ju eelkõige töötama just kontserdi ajal ja pärast seda,” tõdes Kadri.

Ettevalmistustööd hakkasid aga juba nädal enne kontserti. Eelkõige tuli Kadril ja teistel tüdrukutel olla vahendajaks bändi, korraldava tiimi ja Eesti-poolsete kontserdi korraldajate vahel.

Tegeleda tuli nii muusikute kui ka tehnilise personaliga ning see eeldas väga head inglise keele oskust. “Tagantjärele muljed on head. Oli põnev kogemus töötada koos meelelahutusmaailma inimestega,” tunnistas Kadri.