79aastane naine võttis eile kella 17.30 ajal sularahaautomaadist välja 4000 krooni ning asus seejärel kodu poole teele, rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe Päevaleht Online´ile.

"Peaaegu koduukse juures lähenes naisele selja tagant tundmatu mees ja tõmbas tal jõuga koti käest, kuigi sangad olid naisel tugevalt ümber käevarre põimitud," rääkis Rannajõe.

Röövi käigus naine kukkus, kuid tõsisemalt vigastada ei saanud.

Politseinikud leidsid käekoti hiljem sündmuskoha lähedalt, kuid raha selle seest oli kadunud. Varaline kahju oli kokku 5600 krooni.

Rannajõe sõnul on tõenäoline, et röövel jälitas vana naist sularahaautomaadi juurest koduni. 

Tema kinnitusel on juhtunu suhtes algatatud kriminaalmenetlus, kuid kahtlusalust seni tabatud ei ole. Süüdimõistmise korral ootab röövlit kahe- kuni kümneaastane vangistus.

Ida Politseiprefektuuri Narva politseiosakonna juht Reeno Kullamä manitseb pensionäre pangakaartide kasutamisel ettevaatlikkusele: nimelt on ta täheldanud, et PIN-koodi kiputakse hoidma kaardiga koos.

Alates selle aasta veebruarist hakkasid pensionäridele igakuist pensioni väljastama pangad ning seoses toimunud muudatusega jäävad politseile Kullamä sõnul päev päevalt üha enam silma pangaautomaatide ees hädas olevad pensionärid ja neid läheduses varitsevad ohud kurikaelte ning narkomaanide näol.

Politsei soovitused pangakaardi kasutamisel:

* Hoidke oma pangakaart või rahakott turvalises kohas, nt rõivaste sisetaskus, kust kurjategijal ei ole seda lihtne kätte saada;

* Ärge hoidke kaarti ja PIN-koodi samas kohas. Samuti ei tohiks oma PIN-koodi kaardile kirjutada. Õppige kood pähe ja jätke see vaid enda teada;

* Ärge võtke korraga pangaautomaadist välja suurt rahasummat;

* Kui märkate pangaautomaadi läheduses mõnd kahtlast tüüpi passimas, siis võtke oma raha välja mõnel teisel ajal ja teisest kohast. Võimalusel tehke seda koos tuttava kaaslasega, sest nii hoiate eemale potentsiaalsed kurikaelad;

* Pidage meeles, et oht võib varitseda teid ka koduukse ees, mitte ainult pangaautomaadi läheduses, kuna potentsiaalne röövija ootab sobivat hetke, mil raha enda valdusesse saada.