Manutendi tütarettevõtte, RotermannCity OÜ juhatuse esimehe Heiki Kivimaa sõnul tundub talle, et Kosmose töö sobib kvartali struktuuriga kõige paremini. „See suurendab ka avalikku ruumi, majade vahele tekib täiesti uus keskkond. Mitme hoone projekteerimine tähendab, et see ei hakka vana hoonestust lämmatama,” ütles Kivimaa. Seda, et piirkond on väga atraktiivne, näitab tõik, et 10% korteritest on juba broneeritud, kuigi ehitama hakkab firma alles suvel ning korterid valmivad järgmise aasta lõpuks.

Metallist tehispuud

Kosmose büroo arhitekti Villem Tomiste sõnul on uus hoonestus planeeritud selliselt, et vältida ühe suure ja monotoonse hoonestusmahu tekkimist. Majad on pisut erineva kõrgusega, erisuguste akende ja rõdudega. Selleks, et olemasoleva tööstusmaastikuga paremini klappida, on majad kas punasest, oranžist, valgest või mustast tellisest.

Majade vahel paiknevad jalakäijate tänavad, mis suunduvad hoonete vahel olevale platsile. Teise korruse tasapinnale tõstetud platsile peaks päike paistma piki tänavaid, mille ääres on kohvikud ja ärid.

Uushoonestuse vahele kujundatakse 20 meetri kõrguste metallist „puudega” linnapark. „Puud” täidavad ühelt poolt valgustite funktsiooni, aga nende küljes on ka potid, kus kasvavad ronitaimed. „Siin on kõik kõrged majad, väiksed puukesed siia ei sobiks. Loodus peaks olema majadega samas mastaabis,” selgitas Tomiste tehispuude eelistamist looduslikele.

Uute majade kõrvale jääv madal tööstushoone renoveeritakse. Teise korruse kõrgusel ühendatakse vana hoone uuega sildade abil, mis peaksid meenutama ajalooliselt kvartalis olnud tööstushoonete ühendusi.

Eile avati Laste Maailma galeriis Rotermanni kvartali arhitektuurivõistluse töödest näitus, mis jääb avatuks 19. märtsini.