Varahommikul kella 5 ajal teatati piirivalvele, et mootoririkke tõttu sattus Ruhnust kümme miili põhja pool hätta Rootsi kaater, teatas piirivalve avalike suhete osakonna juhataja Kaisa Pungas.

Esialgseil andmeil oli 15 meetri pikkuse ja viie meetri laiuse kaatri pardal saanud viga üks inimene, vahendavad ERRi Uudised.

Pungase sõnul ei võimaldanud halvad ilmastikutingimused merel hätta sattunud kaatrit pukseerida. Ruhnu piirivalvekaater võttis viga saanud naised pardale, kuid ülejäänud kolm inimest ei tahtnud kaatrit maha jätta ja jäid merele triivima.

Kella 9 ajal teatasid kaatrisse jäänud kolm inimest, et otsustasid päästeparvele ronida, kuna kaatrisse lekkis vett. Samuti teatati veel ühest vigastatud inimesest.

Piirivalve palus liinilaeval "Aegna" suunduda sündmuskohale, kuid valju tuule ja kolmemeetriste lainete tõttu ei saanud ka "Aegna" kaatrit pukseerida. Päästeparvelt võeti pardale ülejäänud kolm inimest ja nad toimetati Ruhnu.

Tallinnast saabunud kopter toimetas kõik merehädalised Ruhnust Tallinna ning kaks alajahtunud ja šokis vigastatut viis kiirabi Mustamäe haiglasse.