Tallinna linnavalitsus lasi 30 miljoni krooni eest renoveerida ajaloolise Jaan Poska maja, milles hakatakse vastu võtma kõrgeid külalisi ja korraldama kultuuriüritusi.

Linnakodanikule jääb avatuks maja tagumises osas asuv tuba, kuhu tehakse Poska muuseumtuba.

Muuseas ehib hoone sisustust ka külalistele mõeldud ruletilaud.

Hannes Rummi hinnangul omandab Poska maja ruletilaud peagi "Savisaare ruleti" aunimetuse. “See oleks Tallinna linnapeale suur au, tõstes ta Jossif Stalini kõrvale, kel teadupärast oli samuti omanimeline rulett,” kirjutas ta oma blogis.

Ka ei sobi ruletilaud tema hinnangul Tartu rahu allkirjastanud Jaan Poska kunagisse koju.

“Minu teada ei olnud Eesti suurkuju Jaan Poska hasartmängur. Kindlasti ei mänginud ta oma paljulapselise perega ruletti majas, milles 13 viimast eluaastat elas. Seega pole ruletilaud ja hasartmängud uude linna esindushoonesse kavandatud mitte ajaloolise järjepidevuse tõttu, vaid praeguse Tallinna linnavalitsuse soove arvestades,” kirjutas Rumm.

Lõpetuseks saadab poliitik eriteate keskerakondlasele Max Kaurile, kes peab partei ülesandel ajakirjanduses vihast võitlust kasiinode vastu.

“Kui Keskerakonna linnavalitsus hakkab tõesti Poska majas enda ja VIP-külaliste meelt lahutama ruletti käiates, siis pole ühelgi keskerakondlasel enam mõtet meedias suure hasartmängude vastasena poosetada,” leiab Rumm.

Poska maja avatakse pidulikult 24. jaanuaril.