Rüütel lausus preemiate üleandmisel, et Eesti kirjandus on läbi aegade pakkunud suurepäraseid portreesid Õpetajast, suure südamega targast teejuhist. "Lugejatena me mõistame, miks suudab õpetaja Lauri, aga ka legendaarsete koolijuhtide Wikmani ja Treffneri eeskuju noori innustada. Sest niisuguseid õpetajaid on ka meie endi keskel. Just nemad oskavad panna noori hindama nii teadmisi kui ka üldinimlikke väärtusi," sõnas ta.

“Hariduspreemia on ellu kutsutud, et väärtustada üht meie rahva jätkusuutlikkuse tagatist, nii nagu seda teevad ka Kultuurirahastu teaduse- ja kultuuripreemia,” ütles Rüütel.

Kerstna sõnul on temal ja teistel preemia laureaatidel hea meel, et on hakatud ka pedagoogidele rohkem tähelepanu pöörama ning ta avaldas lootust, et see preemia jääb traditsiooniks.

Kultuurirahastu nõukogu esimees Indrek Neivelt kinnitas, et hariduspreemia väljaandmine kindlasti jätkub ja avaldas lootust, et järgmisel aastal on sellele veelgi rohkem kandidaate.

Käesoleval aastal asutatud hariduspreemia on määratud kõigil õpitasanditel haridusalaga seotud inimestele, kes on saavutanud väljapaistvaid tulemusi hariduselus õpetajana, õppejõuna, haridusasutuse juhina või töötajana haridusasutuses, õpikute ja metoodiliste materjalide koostajana, samuti haridusalaste praktiliste uuenduste algatamisega ja ellurakendamisega ning ka haridusametnikuna hariduspoliitika väljatöötamisel.

Hariduspreemia rahastaja on Hansapank.