Rüütel väljendas heameelt, et Moldova on otsustanud järgida sama teed, mis Eesti ja arendada oma riiki transatlantiliste suhete kaudu. Ta sõnas, et Eesti on valmis jagama Moldovale oma kogemusi tihedamaks lõimumiseks Euroopa Liidu ja NATOga ning ka ühiskonna demokratiseerimisel ja kaasajastamisel.

Rüütel pakkus ka välja, et kaks riiki võiks ekspertide tasandil koostööd tehes välja töötada lahendusvariante mitmetes Moldovale üsna tähtsates küsimustes, nagu piirivalve tõhustamine, eurointegratsioon ja Transnistria problemaatika. Rüütel nimetas selles kontekstis oluliste teemadena ka ühiskondlike protsesside läbipaistvuse tagamist ning riigi ja kohalike omavalitsuste paremat organiseeritust infotehnoloogia võimaluste kaudu.

Voronini sõnul on Eesti kogemus Euroopa Liidu värske liikmena väga oluline ja Moldova hindab eestlaste valmidust oma kogemusi jagada. Voronin lausus, et visiit Eestisse on Moldovale väga tähtis ning ta kutsus ka Vabariigi Presidenti vastuvisiidile. Ta tutvustas Moldova seisukohti Transnistria küsimuses, öeldes muuhulgas, et Moldova soovib Euroopa Liidu kaasabi rahvusvahelise kontrolli all toimuvate vabade valimiste korraldamiseks Transnistrias.

Õhtul annavad Eesti esimene perekond Voronini auks piduliku õhtusöögi.

Voronin president lahkub Eestist neljapäeva õhtul.