Kalm tõi valla eripärana välja, et sellel ei ole laenu ning samuti on vallas väga hõre asustus. Positiivsena mainis Kalm, et vallas on maareform lõpetatud. Vallavanema sõnul on Noarootsi gümnaasium rahvusvaheliselt tuntud, sellel on hea maine ka Põhjamaades ning konkurss on viis inimest kohale. Rüütlit huvitas, kus Noarootsi gümnaasiumi lõpetajad rakendust leiavad. Kalmi sõnul töötab suur osa kohalikes võõrkapitali põhjal asutatud ettevõtetes, ka piiri taga ning asutustes, kus on vajalik hea võõrkeelte oskus.

Paslepast sõideti Saare mõisa, kus Rüütlit tervitas mõisa omanik Gustav van Rosen ning andis ülevaate mõisahoonete taastamisest. Rüütel külastas ka mõisa hobusetalli rajatud Lyckholmi muuseumi

Saare mõis on Silma looduskaitseala keskus ning selle direktor Tiit Randla tutvustas Rüütlile kaitseala tegevust ja looduslikke kooslusi.

Järgmiseks suundus Ingrid Rüütel Ants Laikmaa muuseumisse, kust ta tutvus püsinäitusega. Arnold Rüütel külastas osaühingut Linnamäe Peekon, mis on kohalikul kapitalil töötav ettevõte, mis ostis esimesena Eestis Taani sigala ning toodab niinimetatud “stressivaba sealiha”.

Edasi sõitis esimene perekond Nõva koolimajja, kus kohtutakse Nõva ja Peraküla rahvaga.