Jaanilaupäevaks vihma prognoosinud ilmaennustus ei luba oluliselt kuivemat ja soojemat ilma ka praeguse seisuga, kuid Põhja-Eestis võib jaanitule ääres istudes vihmast siiski pääseda.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptik Merike Merilain rääkis Päevaleht Online´ile, et Põhja-Eestis möödub jaanilaupäev sajuta, kuid Lõuna-Eesti ning Liivi lahe ümbruses on oodata vihma.

"Kõige suurem vihma tõenäosus on Lõuna-Eestis ja selleks annab põhjust lõunatüsklon, mis peaks lähenema jaanipäeval Riiale," rääkis Merilain. Kuigi nädalavahetusel Põhja-Eestis vihma ei saja on vihm oodata neljapäeva hommikul ning päeval.

Järgmised päevad tulevad üle Eesti pilvised, kuid sobiv tuul võib taeva selgeks lüüa. "Võivad olla ka kõrged pilved, millest päike läbi paistab," andis sünoptik lootust.

"Erilist sooja siin küll oodata ei ole, hea kui temperatuur tõuseb natuke üle 20 kraadi," jätkas Merilain tuletades inimestele meelde, et jaanitulele minnes peab arvestama sellega, et ilm on jahe.

Sellist ilmaprognoosi toetab ka soomlaste ennustus, mille kohaselt nädala alguses lubatud vihmane jaanipäev on asendunud päikeselisega. Soome ilmajaama ennustuste kohaselt ulatub sealne pilves selgimistega kuiv ilm ka Eestini.

Venemaa ilmaennustus kinnitab samuti versiooni mille kohaselt Põhja-Eestis on kuiv, kuid Lõuna-Eestile läheneb Läti suunast tugev vihmasadu.

Ilma paranemist ei ole lähiajal oodata. "Ikka vihm ja muutlik ilm," iseloomustas Merilain järgnevaid päevi. Vaid mõnel üksikul päeval võib sisemaal temperatuur küündida kuni 25 kraadini.